Att bjuda in släkt och vänner för att tacka av sommaren medelst skaldjur är en fantastiskt trevlig tradition. Här har vi samlat ett gäng recept, perfekt både för dig som är en riktig veteran och för dig som ska anordna din första skiva.
Ha så skoj!
Zucchinichips med Kvibille Cheddar
Så enkelt, men så gott. De här knapriga små mästerverken med en kraftig cheddarsmak är perfekta tilltugg till drinken eller som en liten munsbit mellan kräftorna.
Kantarellspread med parmesan och tryffel
En hyllning till skogens guld, värd att förgylla varje fest. Spreaden är ett rejält pålägg till minglet eller buffén, och går givetvis utmärkt att förbereda dagen innan.
Sveciapaj
En klassiker till alla högtider, bufféer och fester. Svecians trivsamma sälta och strävhet blir perfekt till både nubbe, vin och öl, och till övriga rätter på buffébordet. Med andra ord en riktig bästis att luta sig mot.
PARMESANKEX
De här små godingarna är perfekta både till minglet före skivan och som tilltugg till maten. Du behöver bara fyra ingredienser, och kan dessutom förvara degen i frysen i flera månader. Ta i sådana fall fram degen att tina en stund innan du skivar den.
CHÈVRECIGARRER MED TIMJAN OCH HONUNG
Perfekt mingelkompis! Funkar även ypperligt som förrätt, eller som huvudrollsinnehavare i en lyxig sallad.
SMÅ HEMGJORDA FÄRSKOSTAR
“Åh, så gott, var har du köpt de här?”, kommer gästerna att fråga, nästan säkert. Och du ba: “Jag har gjort dem själv. Sådeså.” De här färskostarna är lika goda som imponerande att bjuda på, och du kan krydda dem efter egen smak. Garanterad succé.