Lussebullar och pepparkakor i all ära, men ibland är det ju kul att våga sig på något nytt. Här har vi samlat våra bästa recept för att förgylla ditt glöggmingel.
Glöggsirap med cheddar och fikon
Ett väldigt enkelt sätt att imponera med spännande julsmaker. Testa gärna att smaksätta sirapen med andra julsmaker, som apelsinskal, kryddnejlika, kardemumma eller stjärnanis!
Blåmögelost med vinbärsmarmelad
En förkrossande god marmelad till ostbrickan! Passar utmärkt till en god blåmögelost, och till glögg såklart!
Blåmögelost med mango chutney och smörstekt havre
Det här ser ut som den klassiska kombon ädelost och aprikosmarmelad, men överraskar garanterat i smakerna. Den kryddiga, syrliga mango chutneyn och de nötiga havregrynen livar upp den krämiga osten.
Krustader med kräm på Kvibille Ädel mild och aprikos
Sötsalta mingelgodingar där krämen går utmärkt att förbereda. Vänta inför servering med att fördela krämen i krustaderna.
Bjud på kardemummadoftande glögg i jul! Perfekt, gott, värmande och perfekt till pepparkaka med blåmögelost.
Minikrustader med ädelostkräm och björnbär
De finaste smakerna från Halland. Om du inte vill göra sylt så kan du dekorera med ett färskt bär.