Jul nalkas med stormsteg, och innan du vet ordet av är det första advent. I takt med att temperaturen sjunker ökar inbjudningarna till julborden, mysiga middagar och inte minst glöggfikor.
Glöggmingel är lätta att lyckas med. Det enda du egentligen behöver är stora mängder varm glögg och trevligt sällskap så är du hemma. Kanske någonstans att sitta också, för dig som är kräsen.
Men för att du ska kunna få ut mesta möjliga av glöggminglet tycker vi att du ska våga testa lite nytt i år. En söt och kryddig glögg mår bra av lite salt, det är därför det är så lyckat med den moderna klassikern ädelost och pepparkaka till glögg. Sötman i glöggen mår också bra av lite starkare smaker, så en het chutney eller en starkare ost, som en lagrad cheddar, kan lyfta glöggen till nya höjder.
Här har vi samlat lite recept för att ditt glöggmingel ska gnistra lite extra i vintermörkret:
Glöggsirap med cheddar och fikon
Päronsnittar med karamelliserad ädelost
Krustader med ädelost och björnbär