Solen står högt på himlen, rosévinet är öppnat. Gästerna är på plats, trädgårdsmöblerna kvittrar och fåglarna är nytvättade. Idyll. Men då dyker frågan upp som människor har ställt sig i alla tider – vad ska vi äta? För att göra idyllen lite lättare för dig kommer här några av våra favoritrecept till minglet.
Snittar med getost och hallonkräm
Man kan inte annat än att bli på bra humör av de här rosa godingarna, som är barnsligt enkla att förbereda och garanterat blir minglets snackis. Snittarna kan förberedas några timmar i förväg, och bäst blir det om du väntar med att spritsa på krämen tills du ska servera.
Krossad potatis med Kvibille Gräddädel
Mjäll, mild potatis och krämig Gräddädel är självklara smakkompisar. Ibland behöver det inte vara svårare än så! Använd färskpotatis, eller delikatesspotatis. Potatisen kan göras i förväg och serveras antingen kalla eller något uppvärmda.
Har du ännu inte gjort de här festsnackisarna? Då är det dags nu! Du behöver bara fyra ingredienser, och kan dessutom förvara degen i frysen i flera månader. Ta i sådana fall fram degen att tina en stund innan du skivar den.
Parmesankräm med ugnsbakade körsbärstomater
Det här receptet med parmesankräm och ugnsbakade körsbärstomater är det perfekta tilltugget på sommarminglet. Eller vårminglet, såklart.
En vacker rätt som kan serveras både före och efter maten, eller till minglet. Pizzan går också bra att äta kall, och funkar därför utmärkt som mingelmat. En bonus är att den tar fem minuter att förbereda innan gräddning, om du köper färdig pizzadeg.