08 mars 2018
Det finns mycket med påskbordet och påskmaten att älska. Sill, ägg, lamm – och ost såklart. Men ibland kan det vara kul att vidga sina vyer något. Och kanske rentav testa något vegetariskt. Här har vi samlat några smarriga lakto-ovo-vegetariska recept:
Omelett med sparris och manchego
Ugnsomelett med citronfräst sparris, manchego och persilja. Ostens sälta möts av den syrliga sparrisen. Snyggt, enkelt och väldigt gott.
Surdegsbröd med kräm av getost och hallon
Ett väldigt enkelt och väldigt rosa recept med pistageströssel på. Getostens jordiga smak blir bästis med sötman och syrligheten hos hallonen, och ren magi uppstår. Supergott, och riktigt fint på påskbordet.
Krossad, gratinerad färskpotatis med ädelost och purjolök
En smak av sommaren, redan idag! Den smöriga färskpotatisen gifter sig med den trevliga skärpan och sältan hos den krämiga ädelosten. Mums!