arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Friterad camembert med hjortronsylt

En riktig klassiker som aldrig går ur tiden. Krispig yta, smält ost och söt sommarsylt – kombinationen talar för sig själv. Servera gärna med färsk frukt!
Friterad camembert med hjortronsylt
2 port

Ingredienser

  • Camembert
  • Vetemjöl 1 dl
  • Ägg 2 st
  • Ströbröd 1 dl
  • Matolja Att Fritera I 2 liter
  • Hjortronsylt
  • Blandade Färska Bär Till Servering

Gör så här:

  1. Måtta upp vetemjöl i en tallrik.
  2. Kläck och vispa upp äggen i en andra tallrik, och måtta upp ströbrödet i en tredje tallrik.
  3. Packa upp osten och skölj den i kallt vatten.
  4. Doppa sedan hela osten runtom i vetemjölet. Doppa därefter osten i ägg (du kan behöva dutta lite för att ägget ska fästa). Doppa sedan i ströbröd så att det täcker hela osten, även kanterna.
  5. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull. Stäng av fläkten och ha ett lock tillgängligt.
  6. Hetta upp oljan till cirka 175 grader och sänk försiktigt ner osten med en hålslev. Fritera under uppsikt i någon minut, tills ytan blivit krispig och gyllenbrun.
  7. Fiska sedan upp osten och placera på hushållspapper.
  8. Servera osten direkt med hjortronsylt och färska bär/frukter.