6 st
Ingredienser
-
Pajskal
- Svenskt Smör Från Arla® 125 g
- Digestivekex 15 st
-
Getostfyllning
- Falbygdens® Getost 250 g
- Färsk Rosmarin 2 msk
- Honung 0,5 msk
- Citronsaft 1 msk
- Olivolja 1 msk
- Salt
-
Honungsrostade blåbär
- Blåbär 4 dl
- Honung 0,5 msk
Gör så här:
- Pajskal: Kör smör och digestivekex i matberedare till en smulig massa.
- Tryck ut massan i en pajform, plasta över och ställ in i kylen.
- Getostfyllning: Mixa alla ingredienser i en matberedare, till en jämn smet.
- Tillsätt en halv tesked vatten för krämigare konsistens (var försiktig med mängden, smeten blir lätt rinnig).
- Smaka av med salt, och bred ut smeten i pajskalet.
- Plasta in och låt stå i kylen några timmar.
- Gör blåbären precis före servering: Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta ut pajformen ur kylen.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och strö ut bären.
- Ringla över honung och rosta i 10-15 minuter, tills vätskan runt bären börjar bli simmig.
- Skopa upp bär på pajen och servera direkt.