4 port
30 Minuter
Ingredienser
- Gul Lök Stor 1 st
- Matolja Att Steka I
- Nötfärs 600 g
- Salt Och Peppar
- Kvibille® Ädel 140 g
- Hamburgerbröd Gärna Brioche 4 st
- Majonnäs 1 dl
Gör så här:
- Om du ska grilla, tänd grillen i god tid så att glöden är fin när det är dags.
- Skala och skiva löken tunt. Stek försiktigt i olja på låg temperatur, tills den mjuknar. Det tar cirka 15 minuter. Öka sedan värmen och klicka i smör, och ge löken färg. Ställ undan.
- Forma fyra burgare av nötfärsen och krydda med salt och svartpeppar.
- Tips för goda hamburgare: Låt färsen ligga kvar i tråget. Ofta ligger färsen i flera lager. Försök att lyfta första lagret (som att du lyfter upp ett lock) och smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg ihop lagren igen, och krydda på undersidan och ovansidan.
- Nu är hela färsen kryddad, samtidigt som du bevarat strukturen på färsen vilket är hemligheten till saftiga burgare! Skär nu färsen i fyra delar, och forma fyra burgare utan att knåda i onödan. Jämna till kanterna.
- Dela upp osten.
- Grilla burgarna, eller stek i olja och smör. Lägg osten på burgarna i slutet av tillagningen.
- Grilla också på hamburgerbröden snabbt.
- Montera burgarna: Bred på majonnäs på ett bröd, lägg på lite lök, placera burgaren ovanpå och lägg på mer lök. Kläm ihop med toppbrödet!.
Presenteras av