arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Krossad potatis med Kvibille Gräddädel och salladslök

Mjäll, mild potatis och krämig gräddädel är självklara smakkompisar. Ibland behöver det inte vara svårare än så! Använd färskpotatis, eller delikatesspotatis. Potatisen kan göras i förväg och serveras antingen kalla eller något uppvärmda.
Krossad potatis med Kvibille Gräddädel och salladslök

Ingredienser

  • Färskpotatis 25 st
  • Svenskt Smör Från Arla® Smält 0,5 dl
  • Kvibille® Ädel Grädd 140 g
  • Salladslök 3 st
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka färskpotatisen mjuk i saltat vatten.
  3. Placera sedan potatisen på en bakplåt med bakplåtspapper, och tryck ut med botten av ett glas. Potatisen ska krossas men ändå hålla ihop.
  4. Pensla med smält smör, och fördela osten på potatisarna.
  5. Skiva salladslöken fint och strö på – men spara lite till serveringen.
  6. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 minuter, tills osten fått fin färg.
  7. Strö på flingsalt, svartpeppar och färsk salladslök.
Presenteras av Kvibille