arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Piroger med lax, spenat och Castello Organic Blue

Ta en massa goda grejer, som lax, spenat och blåmögelost, och baka in i en god deg. Resultatet är både snyggt och riktigt gott!
Piroger med lax, spenat och Castello Organic Blue
10 port
1 Timmar 30 Minuter

Ingredienser

  • Deg

  • Vatten Ljummet 250 ml
  • Jäst 15 g
  • Vetemjöl Med Fullkorn 200 g
  • Vetemjöl 200 g
  • Salt
  • Svenskt Smör Från Arla® 35 g
  • Fyllning

  • Kallrökt Lax 150 g
  • Castello® Organic Blue Ekologisk Blåmögelost 150 g
  • Babyspenat 150 g
  • Svenskt Smör Från Arla® 10 g
  • Malen Muskot
  • Salt Och Peppar

Gör så här:

  1. Smält smöret på låg värme. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt smöret. Tillsätt salt och fullkornsmjöl.
  2. Rör om väl, tillsätt sedan tillräckligt mycket vetemjöl för att degen inte ska vara klibbig.
  3. Knåda i ungefär 5 minuter och låt sen jäsa på bänken tills storleken fördubblats.
  4. Tvätta spenaten och lägg i en panna med smör. Sautera tills spenaten krympt. Häll bort överflödig vätska.
  5. Tillsätt osten i kuber och rör om tills den blandats med spenaten. Det är ok om det är klumpar av ost kvar.
  6. Skär laxen i små bitar och blanda ner i spenaten. Smaka av med salt, peppar och muskot. Låt svalna något.
  7. Kavla degen tunt och skär i cirklar ca 15 cm i diameter.
  8. Lägg en sked av fyllningen i cirkeln och vik över degen.
  9. Tryck ihop kanterna ordentligt så att de inte öppnas vid tillagning.
  10. Tillaga pirogerna i ugn på 180°C i ungefär 12 minuter.
  11. Ät varma eller kalla.
Presenteras av Castello