10 port
1 Timmar 30 Minuter
Ingredienser
-
Deg
- Vatten Ljummet 250 ml
- Jäst 15 g
- Vetemjöl Med Fullkorn 200 g
- Vetemjöl 200 g
- Salt
- Svenskt Smör Från Arla® 35 g
-
Fyllning
- Kallrökt Lax 150 g
- Castello® Organic Blue Ekologisk Blåmögelost 150 g
- Babyspenat 150 g
- Svenskt Smör Från Arla® 10 g
- Malen Muskot
- Salt Och Peppar
Gör så här:
- Smält smöret på låg värme. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt smöret. Tillsätt salt och fullkornsmjöl.
- Rör om väl, tillsätt sedan tillräckligt mycket vetemjöl för att degen inte ska vara klibbig.
- Knåda i ungefär 5 minuter och låt sen jäsa på bänken tills storleken fördubblats.
- Tvätta spenaten och lägg i en panna med smör. Sautera tills spenaten krympt. Häll bort överflödig vätska.
- Tillsätt osten i kuber och rör om tills den blandats med spenaten. Det är ok om det är klumpar av ost kvar.
- Skär laxen i små bitar och blanda ner i spenaten. Smaka av med salt, peppar och muskot. Låt svalna något.
- Kavla degen tunt och skär i cirklar ca 15 cm i diameter.
- Lägg en sked av fyllningen i cirkeln och vik över degen.
- Tryck ihop kanterna ordentligt så att de inte öppnas vid tillagning.
- Tillaga pirogerna i ugn på 180°C i ungefär 12 minuter.
- Ät varma eller kalla.
Presenteras av