4 port
40 Minuter
Ingredienser
- Pizzadeg, Ca 600 G 1 st
- Arla Köket® Crème Fraiche 2 dl
- Arla Ko Präst® Ost 31% 100 g
- Kvibille® Ädel Grädd 140 g
- Färsk Grön Sparris 250 g
- Päron 2 st
- Valnöt 100 g
- Bladspenat 30 g
- Salt
- Olivolja
-
Sallad:
- Babyspenat 60 g
- Pinjenöt 30 g
- Cocktailtomat 250 g
- Rucola 60 g
- Citron, Finrivet Skal Och Saft 0,5 st
- Kallpressad Olivolja 1 msk
- Flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220° eller 200° varmluft. Sätt i en plåt i ugnen så den blir varm.
- Kavla eller tryck ut pizzadegen på bakplåtspapper.
- Bred på crème fraiche. Riv över lagrad ost och smula över ädelost.
- Ansa och skiva sparrisen tunt. Blanda den med lite salt och olivolja.
- Kärna ur och tärna päronen i centimeterstora tärningar. Fördela päron, sparris och lätt krossade valnötter över pizzan.
- Grädda pizzan mitt i ugnen ca 20 min, tills den fått fin färg. Toppa med spenat, olivolja och flingsalt.
- Under tiden pizzan gräddas: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Halvera tomaterna och blanda med pinjenötter, spenat och rucola. Tillsätt citron, olivolja, salt och nymalen svartpeppar.
- Servera nygräddad pizza bianco med salladen.
Presenteras av