4 port
30 Minuter
Ingredienser
-
Snabbpicklade grönsaker
- Gurka 1 st
- Rädisa 1 knippe
- Morot 4 st
- Ättiksprit 12% 0,5 dl
- Strösocker 1 dl
- Vatten 1,5 dl
-
Sveciakräm
- Arla Ko® Svecia 150 g
- Svenskt Smör Från Arla® 50 g
-
Stekt kavring
- Kavring 3 skivor
- Svenskt Smör Från Arla® 25 g
-
Till servering
- Färsk Dill
- Färsk Persilja
Gör så här:
- Pickla grönsakerna några timmar innan servering: Kärna ur och tärna gurkan. Skiva rädisor och morötter. Mät upp ättikan i en skål och rör ut sockret i den. Tillsätt vattnet och häll sedan lagen över grönsakerna i en glasburk. Låt stå 4-5 timmar.
- Sveciakräm: Riv osten och lägg i en matberedare. Smält smöret i en kastrull på medelvärme, och låt puttra försiktigt tills smöret antar en bärnstenston och doftar nötigt. Pass på, för smöret bränns lätt vid. Sila av de mörka restprodukterna som samlats i botten på kastrullen. Mixa ihop det heta, brynta smöret och osten till en jämn massa, och lägg i en sprits eller plastpåse som du klipper hål i.
- Stekt kavring: Smula sönder kavringen grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och stek brödet knaprigt, stjälp sedan upp luftigt på ett fat.
- Servering: Spritsa ut små klickar av krämen (har den hunnit stelna lite kan du värma plastpåsen i 15-sekundersintervaller i mikron). Arrangera picklade grönsaker, dill, persilja och stekt kavring runtom, och servera på en gång.