arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Camembert i ugn med vitt vin, rosmarin och vitlök

Camembert i ugn är underbart gott och passar att servera både som förrätt eller som efterrätt. Har osten en häftad ram av trä kan den följa med i ugnen (slå då in ramen i ugnsfolie), men inte om ramen är limmad. Njut av den varma osten med rostad baguette.
Camembert i ugn med vitt vin, rosmarin och vitlök
4 port
35 Minuter

Ingredienser

  • Camembert, 250 G 1 st
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Färsk Rosmarin 1 kvist
  • Torrt Vitt Vin 2 msk
  • Mandelspån 2 msk
  • Flytande Honung 1 msk
  • Liten Surdegsbaguette 1 st

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft.
  2. Förstärk kanterna på osten med ugnsfolie så att osten inte rinner ut. Skär snitt i osten med en vass kniv.
  3. Skala och skiva vitlöken tunt. Tryck in vitlök och kvistar av rosmarin i osten. Häll på vitt vin.
  4. Gratinera osten mitt i ugnen i 20-25 min.
  5. Rosta under tiden mandelspånen i torr stekpanna så att de blir gyllene.
  6. Skiva baguetten och rosta skivorna.
  7. Toppa den varma osten med rostad mandel och honung. Servera med rostad baguette.