4 port
35 Minuter
Ingredienser
- Camembert, 250 G 1 st
- Vitlöksklyfta 1 st
- Färsk Rosmarin 1 kvist
- Torrt Vitt Vin 2 msk
- Mandelspån 2 msk
- Flytande Honung 1 msk
- Liten Surdegsbaguette 1 st
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft.
- Förstärk kanterna på osten med ugnsfolie så att osten inte rinner ut. Skär snitt i osten med en vass kniv.
- Skala och skiva vitlöken tunt. Tryck in vitlök och kvistar av rosmarin i osten. Häll på vitt vin.
- Gratinera osten mitt i ugnen i 20-25 min.
- Rosta under tiden mandelspånen i torr stekpanna så att de blir gyllene.
- Skiva baguetten och rosta skivorna.
- Toppa den varma osten med rostad mandel och honung. Servera med rostad baguette.