Vegetarisk pizza med röd pesto

30 min Huvudrätt
Vegetarisk pizza med röd pesto

Denna vegetariska pizza är något för ostälskaren! Istället för tomatsås använder vi crème fraiche och röd pesto i botten av pizzan. Toppa sedan med generösa skivor vitmögelost. Gratinera och toppa den varma pizzan med fänkål, citron och basilika.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Spara
Dela
Skriv ut
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-pizza-med-rod-pesto/

Ingredienser

4 port
2 pizzor
Pizzadeg à 400 g
2
2 dl
150 g
Röd pesto
1 dl
Fänkål
1
Citron, finrivet skal
1
Salt
2 krm
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 220° eller 200° varmluft. Sätt in en plåt i ugnen så den blir varm.
  • Kavla ut degarna på två bakplåtspapper.
  • Bred ut crème fraiche och pesto på pizzorna. Skiva osten och fördela på pizzorna.
  • Lägg en pizzan i taget på den heta plåten. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, eller tills pizzan fått fin färg.
  • Hyvla fänkålen fint på mandolin. Lägg i en skål och blanda med citronskal och smaka av med salt.
  • Toppa nygräddad pizza med fänkål och basilika. Servera direkt.
Klart!
Sätt betyg
1
2
3
4
5

Näringsvärden, per port

Energi:

958 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7,7 g
Protein: 25,8 g
Kolhydrater: 96,4 g
Fett: 52,2 g

Kommentarer

Oj – du måste acceptera cookies!

Här ska du egentligen se ett spel eller någon annan typ av innehåll.

Klicka på knappen nedan och tillåt följande cookies för att se innehållet:

  • Funktionella cookies
  • Riktade cookies