Spaniens mest kända fårost Manchego är omnämnd av författaren Miguel de Cervantes i den berömda boken Don Quijote. Man har hittat utrustning för osttillverkning vid arkeologiska utgrävningar i La Mancharegionen och formen på osten och det speciella zickzack-mönstret på ytan har den fått från tiden då den lagrades i formar som flätats av espartogräset. Idag får osten sin form från ostformar i metall. En äkta Manchego får bara tillverkas av oskummad mjölk från får som betat i La Mancharegionen. Falbygdens® Rekommenderar Manchego Valdehierro opast har en kraftfull smak, med tydlig sälta som gör att den passar perfekt till tapas eller varför inte som en god ost på ostbricka.
Smakrikedom/styrka
Ingredienser, Näringsvärde & product information
Visa produktinformation
Dölj
Ingredienser
Opastöriserad fårmjölk, syrningskultur, konserveringsmedel (E1105 (ägg)), kalciumklorid, löpe, salt. Kanten är inte ätbar.