4 port
40 Minuter
Ingredienser
- Svenskt Smör Från Arla® 50 g
- Vetemjöl 2 dl
- Arla Ko® Standardmjölk 4 dl
- Ägg 4 st
- Salt 1 krm
-
Fyllning:
- Skogschampinjon 250 g
- Vitlöksklyfta 1 st
- Svenskt Smör Från Arla® 25 g
- Salt Och Svartpeppar
- Babyspenat ca 100 g
-
Topping:
- Kvibille® Ädel Creme 170 g
- Hackad Bladpersilja 1 dl
- Hackade Valnöt ca 100 g
Gör så här:
- Värm ugnen till 100°.
- Smält smöret i en stekpanna. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och det smälta smöret.
- Stek 8 tunna crêpes. Lägg dem på ett fat och håll varma i ugnen.
- Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Stek svampen i smör ca 5 min. Tillsätt vitlöken mot slutet. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Värm ädelostkrämen i en liten kastrull.
- Fördela svamp och spenat på varma crêpes. Vik ihop och ringla över varm ädelostsås. Toppa med persilja och valnötter.