arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Pasta med rökt lax

Härligt krämig laxpasta som går från bra till bäst med ädelostens milda och fylliga smak. Detta är en lyxig pasta att servera vid festligare tillfällen. Lättlagat och festligt i en härlig harmoni!
Pasta med rökt lax
4 port
30 Minuter

Ingredienser

  • Tagliatelle 360 g
  • Pinjenöt 25 g
  • Olivolja 1 msk
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Arla Köket® Crème Fraiche 2 dl
  • Kvibille® Ädel Grädd 140 g
  • Salt Och Svartpeppar
  • Varmrökt Lax 400 g
  • Färsk Persilja 1 kruka

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  2. Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna, till de blivit gyllene. Lägg över i en skål.
  3. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlöken i olivolja i en kastrull.
  4. Rör ner crème fraiche och smulad ost. Koka upp och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Blanda väl avrunnen pasta med ostsåsen. Lägg upp på fyra tallrikar och toppa med varmrökt lax, pinjenötter och hackad persilja.
  6. Servera pasta med rökt lax direkt.
Presenteras av Kvibille