arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Äpplechips

Äpplechips är ett jättebra alternativ till vanliga chips, men funkar också utmärkt i en sallad eller på en ostbricka.
Äpplechips
4 port

Ingredienser

  • Äpple 3 st
  • Äppelcidervinäger 1 dl
  • Smält Svenskt Smör Från Arla® 50 g
  • Salt 0,5 tsk

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150 grader (varmluft).
  2. Tvätta och torka äpplena.
  3. Kärna ur och skär i tunna (ca 1 mm) skivor.
  4. Lägg skivorna i äpplecidervinägern, så att de inte blir bruna.
  5. Pensla skivorna på båda sidor med smör och sprid ut dem på tre ugnsplåtar täkta av bakplåtspapper.
  6. Placera plåtarna i ugnen.

Ta ut plåtarna efter 25 minuter. Äpplena kommer fortfarande att vara mjuka. Låt dem svalna på ett galler så blir de krispiga. Strö salt över och servera direkt, annars blir de mjuka igen.

25 minuter