4 port
Ingredienser
- Aubergine 1 st
- Vetemjöl 0,5 dl
- Salt
- Ägg 1 st
- Vatten 1 msk
- Panko 1 dl
- Svenskt Smör Från Arla® 3 msk
- Castello® Burger Blue Skivad Blåmögelost 4 skivor
-
Citronkokt rödlök
- Rödlök 2 st
- Citronsaft 0,5 dl
- Strösocker 0,5 dl
-
Gurksallad
- Gurka 0,5 st
- Purjolök 1,5 st
- Färsk Persilja 0,25 dl
- Pumpakärna 0,5 dl
- Arla Köket® Turkisk Yoghurt 1 dl
- Vitlöksklyfta 0,5 st
- Salt 2 krm
-
Tillbehör
- Hamburgerbröd 4 st
- Babyspenat 40 g
Gör så här:
- Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg den i en kastrull.
- Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna.
- Fortsätt med gurksalladen. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär halvmåneformade skivor.
- Blanda ihop gurka, purjolök, persilja, yoghurt, vitlök och salt. Ställ kallt.
- Dela auberginen i 8 skivor ½- 1 cm tjocka. Strö salt på båda sidor av augbergineskivorna, låt stå ca 20 min och torka av.
- Vispa upp ägget och 1 msk vatten.
- Vänd aubergineskivorna först i mjölet, därefter i ägget och till sist i panko.
- Stek aubergineskivorna i smör, ca 3 min på varje sida.
- Dela bröden och rosta snittytan.
- Fördela alla ingredienser på bröden och servera.
Presenteras av