arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Blåmögelkex med chutney

Det här receptet på kex med blåmögelost med chutney är perfekt till minglet, brunchen eller som plockmat vid fredagsmyset.
Blåmögelkex med chutney
24 st

Ingredienser

  • Castello® Blue Blåmögelost 125 g
  • Svenskt Smör Från Arla® 60 g
  • Vetemjöl 1,75 dl
  • Majsstärkelse 0,5 dl
  • Salt Och Peppar
  • Valnöt Malda 1,25 dl
  • Äppelchutney 0,5 dl

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, majsstärkelse, salt och peppar i en skål.
  2. Blanda blåmögelosten med smöret i en mixer och mixa tills blandningen är slät och krämig.
  3. Tillsätt mjölblandningen och mixa stötvis tills det är blandat, men inte slätt.
  4. Knåda degen till en boll med händerna och rulla ut till en cirka 25 cm lång rulle.
  5. Rulla i malda valnötter.
  6. Slå in rullen i plastfolie och lägg i kylen i minst en timme.
  7. Värm ugnen till 180°C.
  8. Ta bort plasten från degen och skär i 24 skivor.
  9. Lägg på bakplåtspapper och ställ i ugnen i 12 minuter. Håll koll på ugnen, eftersom valnötter bränns vid lätt.
  10. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  11. Servera med chutney.