24 st
Ingredienser
- Castello® Blue Blåmögelost 125 g
- Svenskt Smör Från Arla® 60 g
- Vetemjöl 1,75 dl
- Majsstärkelse 0,5 dl
- Salt Och Peppar
- Valnöt Malda 1,25 dl
- Äppelchutney 0,5 dl
Gör så här:
- Blanda mjöl, majsstärkelse, salt och peppar i en skål.
- Blanda blåmögelosten med smöret i en mixer och mixa tills blandningen är slät och krämig.
- Tillsätt mjölblandningen och mixa stötvis tills det är blandat, men inte slätt.
- Knåda degen till en boll med händerna och rulla ut till en cirka 25 cm lång rulle.
- Rulla i malda valnötter.
- Slå in rullen i plastfolie och lägg i kylen i minst en timme.
- Värm ugnen till 180°C.
- Ta bort plasten från degen och skär i 24 skivor.
- Lägg på bakplåtspapper och ställ i ugnen i 12 minuter. Håll koll på ugnen, eftersom valnötter bränns vid lätt.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna.
- Servera med chutney.