4 port
Ingredienser
- Castello® Blue Blåmögelost 150 g
- Mörk Choklad 100 g
-
Tomatchutney
- Plommontomat 6 st
- Gul Lök 0,5 st
- Vitlöksklyfta 2 st
- Äpple 1 st
- Vinäger 2 msk
- Honung 3 msk
Gör så här:
- Smält chokladen över vattenbad eller i mikro.
- Bred ut den tunt på bakplåtspapper eller overheadfilm. Låt stelna i rumstemperatur.
- Skålla och skala tomaterna. Gröp ur kärnorna och skär tomaterna i bitar.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar.
- Koka chutneyn i en kastrull utan lock ca 20 min. Låt kallna.
- Bryt chokladen i bitar.
- Skär osten i skivor.
- Varva choklad, ost och chutney i tre lager.
Presenteras av