4 port
Ingredienser
- Stjälkselleri 2 st
- Plommontomat 200 g
- Flingsalt
- Svartpeppar
-
Dressing
- Vitlöksklyfta 1 st
- Vitvinsvinäger Eller Vodka, Om Du Känner Dig Modig 1 msk
- Worcestershiresås 2 tsk
- Tabasco 1 tsk
- Olivolja 1 msk
- Lime Saften 1 st
-
Till servering
- Roquefort 100 g
- Stjälkselleri 2 st
Gör så här:
- En kaxig och spännande förrätt eller mingelrätt som sticker ut.
- Tärna tomater fint och lägg i en skål klädd med hushållspapper så att överflödig vätska sugs upp.
- Skiva blekselleri tunt.
- Lägg de avrunna tomaterna och sellerin i en skål.
- Pressa vitlöken i en skål, och blanda med övriga ingredienser till dressingen.
- Häll dressingen över grönsakerna och vänd runt. Smaksätt med salt och peppar.
- Fördela i fyra skålar eller glas.
- Smula ner osten över salladen och servera direkt, med nedstuckna selleristälkar.