arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Bönröra med brynt smör och svecia

Med en sammetslen konsistens, nötig smörsmak och gräddig svecia är den här bönröran manna för gommen! Servera på smörstekt baguette eller på crostinis.
Bönröra med brynt smör och svecia
4 port

Ingredienser

  • Kokta Vit Böna 1 burk
  • Vitlöksklyfta 0,5 st
  • Citron, Pressad Saft 0,5 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 50 g
  • Riven Arla Ko® Svecia, Lagrad 1 dl
  • Salt Och Svartpeppar
  • Till servering

  • Baguette, Skivad 0,5 st

Gör så här:

  1. Häll av bönorna och skölj ordentligt. Låt rinna av och lägg sedan i en låg mixerbunke. Pressa i vitlöken och pressa i citronsaft.
  2. Hetta upp smöret i en kastrull. När smöret smält sänker du till medelvärme, och lyssnar: När smöret slutat fräsa börjar det snart få ett fint skum på ytan, och bli bärnstensfärgat. Lyft det brynta smöret från plattan och häll i mixerbunken.
  3. Lägg ner den rivna osten, och mixa till en jämn röra. Smaksätt med salt och svartpeppar, och servera direkt till bröd.