2 port
Ingredienser
- Jasminris 1,5 dl
- Frysta Gröna Sojaböna 1,5 dl
- Riven Kokos 2 msk
- Finhackad Färsk Ingefära 2 msk
- Röd Chili, Finhackad 0,5 st
- Laxfilé 200 g
- Srirachasås 2 tsk
- Olja, Till Stekning 1 msk
- Flytande Honung 1- 2 msk
- Castello® Cream Cheese Ring Chili & Ingefära 1 st
-
Till servering:
- Noriark, Finstrimlat
- Rostade Sesamfrön 2 msk
- Färsk Koriander
- Japansk Soja
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tillaga sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.
- Skär laxen i kuber. Blanda laxen med srirachasåsen. Stek bitarna i olja i en het stekpanna. Ringla på honungen och låt det karamelliseras på laxbitarna. Det kan gå fort, var försiktig så det inte bränns!
- Blanda det varma riset med kokos, ingefära och chili. Lägg upp i två serveringsskålar och toppa med sojabönorna.
- Lägg laxen på riset tillsammans med bitar av färskosten.
- Toppa med finstrimlad nori, rostade sesamfrön och färsk koriander. Servera med soja.
Presenteras av