4 port
Ingredienser
- Ättiksprit 12% 1 dl
- Vatten 2 dl
- Strösocker 2 dl
- Morot Skalade Och Tunt Skivade 2 st
- Blomkålshuvud Delat I Buketter 0,25 st
- Rödlök Skalad Och Skuren I Tunna Klyftor 1 st
-
Till servering
- Vitmögelost 200 g
- Japansk Soja 4 msk
- Sesamolja 1 tsk
- Krasse
Gör så här:
- Inlagda grönsaker: Häll upp ättika, strösocker och vatten i en kastrull och hetta upp tills lagen är klar och börjar sjuda.
- Skala, skölj och skär grönsakerna och lägg i värmetålig burk.
- Slå på den heta lagen och sätt på lock.
- Låt svalna och dra i minst ett halvt dygn.
- Till servering: Ta fram osten i god tid så att den blir rumstempererad.
- Lägg upp osten med avrunna grönsaker, häll upp sojan i små skålar att doppa osten i, och droppa över lite sesamolja. Avsluta med lite klippt krasse.