arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Brie med syrliga grönsaker och soja

Servera briesushi! En lekfull kombination av franska och asiatiska smaker. Välj gärna en brie med lite fart i. Skärpan är en god kontrast till jordnära soja och friska grönsaker.
Brie med syrliga grönsaker och soja
4 port

Ingredienser

  • Ättiksprit 12% 1 dl
  • Vatten 2 dl
  • Strösocker 2 dl
  • Morot Skalade Och Tunt Skivade 2 st
  • Blomkålshuvud Delat I Buketter 0,25 st
  • Rödlök Skalad Och Skuren I Tunna Klyftor 1 st
  • Till servering

  • Vitmögelost 200 g
  • Japansk Soja 4 msk
  • Sesamolja 1 tsk
  • Krasse

Gör så här:

  1. Inlagda grönsaker: Häll upp ättika, strösocker och vatten i en kastrull och hetta upp tills lagen är klar och börjar sjuda.
  2. Skala, skölj och skär grönsakerna och lägg i värmetålig burk.
  3. Slå på den heta lagen och sätt på lock.
  4. Låt svalna och dra i minst ett halvt dygn.
  5. Till servering: Ta fram osten i god tid så att den blir rumstempererad.
  6. Lägg upp osten med avrunna grönsaker, häll upp sojan i små skålar att doppa osten i, och droppa över lite sesamolja. Avsluta med lite klippt krasse.