4 port
Ingredienser
-
Picklade polkabetor
- Polkabeta 2 st
- Ättiksprit 12% 0,5 dl
- Vatten 1 dl
- Strösocker 1 dl
-
Hallonsås
- Hallon 1 dl
- Strösocker 1 dl
-
Smörstekt bröd
- Frukt- Och Valnötsbröd
- Svenskt Smör Från Arla®
-
Till servering
- Brillat Savarin 120 g
- Flytande Honung
Gör så här:
- Pickla polkabetorna i förväg, gärna dagen innan (på morgonen går också bra).
- Skala och skiva polkabetorna lövtunt, gärna med mandolin.
- Lägg skivorna i en liten glasburk.
- Koka upp ättika, vatten och strösocker och slå lagen över polkabetorna. Sätt på locket och låt svalna.
- Hallonsås: Låt hallon och strösocker koka upp på låg värme i en kastrull. Låt puttra i en minut och mosa bären.
- Sila genom en finmaskig sil så att du får en slät sås.
- Smörstekt bröd: Skiva brödet lövtunt. Stek knaprigt på medelvärme med smör i en stekpanna.
- Ta fram osten i god tid innan servering.
- Arrangera osten på fyra tallrikar och stick ner knapriga brödskivor.
- Fiska upp polkabetorna och låt dem rinna av innan du lägger ut en hög på varje tallrik.
- Klicka ut hallonsås och honung, och servera.