arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Burrata med sparris, salladslök och gremolata

Burratan med sin milda smörighet låter sparrisen blomma ut! Den här gremolatan innehåller dagsgammalt bröd - ett utsökt sätt att ta tillvara på några skivor surdegsbröd.
Burrata med sparris, salladslök och gremolata
4 port

Ingredienser

  • Gremolata

  • Ljust Bröd Dagsgammalt 2 skivor
  • Citron Skal Och Saft 1 st
  • Färsk Persilja Hackad 1,5 dl
  • Vitlöksklyfta 2 st
  • Salt Och Peppar
  • Till servering

  • Olivolja
  • Mozzarella Eller Burrata 200 g
  • Pinjenöt 4 msk

Gör så här:

  1. Har du bara färskt bröd, kan du torka brödet i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
  2. Hittar du inte burrata går det lika bra med mozzarella.
  3. Börja med gremolatan: Mixa samtliga ingredienser i matberedare till en smulig blandning. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  4. Om du vill ha gremolatan mer såsig kan du tillsätta en skvätt olivolja.
  5. Hetta upp en stek- eller grillpanna, ringla ut en liten mängd olja och fräs sparris och salladslök tills allt fått fin färg.
  6. Lägg upp sparris och lök på ett fat.
  7. Ös på gremolata och riv över burrata.
  8. Strö över pinjenötter och ringla på olivolja, och servera genast.