4 port
Ingredienser
-
Gremolata
- Ljust Bröd Dagsgammalt 2 skivor
- Citron Skal Och Saft 1 st
- Färsk Persilja Hackad 1,5 dl
- Vitlöksklyfta 2 st
- Salt Och Peppar
-
Till servering
- Olivolja
- Mozzarella Eller Burrata 200 g
- Pinjenöt 4 msk
Gör så här:
- Har du bara färskt bröd, kan du torka brödet i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
- Hittar du inte burrata går det lika bra med mozzarella.
- Börja med gremolatan: Mixa samtliga ingredienser i matberedare till en smulig blandning. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
- Om du vill ha gremolatan mer såsig kan du tillsätta en skvätt olivolja.
- Hetta upp en stek- eller grillpanna, ringla ut en liten mängd olja och fräs sparris och salladslök tills allt fått fin färg.
- Lägg upp sparris och lök på ett fat.
- Ös på gremolata och riv över burrata.
- Strö över pinjenötter och ringla på olivolja, och servera genast.