Ingredienser
- Kvibille® Riven Ost Cheddar 2 dl
- Ägg 2 st
- Kikärtsmjöl 2 msk
- Salt 1 tsk
-
Topping
- Färsk Gräslök 0,5 kruka
- Arla® Färskost Naturell 150 g
- Silverlök 0,5 st
- Forellrom 50 g
- Ättiksprit 12% 1 dl
- Strösocker 2 dl
- Vatten 3 dl
- Skalade Räkor 150 g
- Citron 1 st
- Smörgåskrasse
- Svartpeppar
Gör så här:
- Börja med att blanda ättika, socker och vatten till en 1-2-3-lag.
- Lägg forellromen i 1 dl av lagen, gärna dagen innan men minst 1h innan.
- Hacka gräslök och blanda med färskost.
- Finhacka löken och klyfta citronen så allt är redo när våfflan är klar.
- Starta våffeljärnet.
- Blanda ägg, riven cheddarost, mjöl och salt.
- Pensla våffeljärnet med olja eller smör, lägg i ett par nypor riven cheddarost i järnet och sedan chaffelsmeten. De tar ca 4-6 minuter för dem att bli krispiga och fina.
- Garnera dina chaffles med handskalade räkor, extra cheddarost, färskost, löken, picklade forellrommen, krasse, nymalen svartpeppar och citron.
Presenteras av