2 port
15 Minuter
Ingredienser
- Bröd 4 skivor
- Vitmögelost 150 g
- Arla Köket® Crème Fraiche 2 msk
- Senap 2 msk
- Rökt Skinka (Eller Kalkon) 4 skivor
- Havarti 100 g
- Svenskt Smör Från Arla® 20 g
- Ägg 2 st
-
Vit sås
- Svenskt Smör Från Arla® 20 g
- Vetemjöl 1 msk
- Arla Ko® Mellanmjölk 4 dl
- Muskotnöt 1 krm
Gör så här:
- Det finns en massa olika versioner, som croque provençal, med tomatskivor, croque Hawaiian, med en skiva ananas, eller vad sägs om en croque mademoiselle, där du skippar skinkan men serverar med en liten sallad? Möjligheterna är oändliga. Vi har valt en kombination av Marquis och Havarti, som ger en lite starkare smak.
- Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt mjöl och blanda ner i smöret.
- Tillsätt lite mjölk i taget under omrörning. Låt puttra i några minuter för att få bort mjölsmaken. Smaka av med salt, peppar och muskot. Låt svalna.
- Blanda crème fraiche och senapen, bred blandningen på brödskivorna.
- Lägg skinkan på två av brödskivorna, och sen ett par skivor Marquis-ost. Lägg på de andra brödskivorna.
- Stek smörgåsen i smöret, ungefär 2-3 minuter på varje sida. De ska inte bli brända, så stek på mellanvärme. Ta bort smörgåsarna från värmen.
- Ringla lite sås över dem och strö på riven Havarti.
- Grilla mackorna i ugnen tills osten smält.
- Under tiden kan du steka två ägg – en för varje macka. Placera på mackorna och servera genast.
Presenteras av