arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Cheesecake i glas med ananasfärskost

Cheesecake i glas med ananasfärskost
4 port

Ingredienser

  • Ananas 1 st
  • Strösocker 1 msk
  • Finhackad Citronmeliss Eller Mynta 2 msk
  • Färskosttopping:

  • Castello® Cream Cheese Ring Ananas & Mandel 1 st
  • Strösocker 1 msk
  • Arla Ko® Vispgrädde 2,5 dl
  • Till servering:

  • Mandelkakor Eller Mandelbiskvier 8-12 st dl
  • Citronmeliss Eller Mynta

Gör så här:

  1. Skala ananasen och skär bort mittstocken. Skär ananasen i små tärningar och lägg i en skål. Blanda med socker och hackad citronmeliss eller mynta. Låt dra ca 20 min.
  2. Vispa färskost, socker och ½ dl av grädden med elvisp tills färskosten är lätt och fluffig.
  3. Vispa resterande grädde i en separat skål. Vänd ner grädden lite i taget i färskostblandningen och häll allt i en spritspåse.
  4. Fördela den marinerade ananasen i fyra glas. Krossa mandelkakorna och lägg på ananasen. Spritsa på färskostblandningen. Toppa med lite citronmeliss eller mynta vid servering.
Presenteras av Castello