4 port
Ingredienser
- Ananas 1 st
- Strösocker 1 msk
- Finhackad Citronmeliss Eller Mynta 2 msk
-
Färskosttopping:
- Castello® Cream Cheese Ring Ananas & Mandel 1 st
- Strösocker 1 msk
- Arla Ko® Vispgrädde 2,5 dl
-
Till servering:
- Mandelkakor Eller Mandelbiskvier 8-12 st dl
- Citronmeliss Eller Mynta
Gör så här:
- Skala ananasen och skär bort mittstocken. Skär ananasen i små tärningar och lägg i en skål. Blanda med socker och hackad citronmeliss eller mynta. Låt dra ca 20 min.
- Vispa färskost, socker och ½ dl av grädden med elvisp tills färskosten är lätt och fluffig.
- Vispa resterande grädde i en separat skål. Vänd ner grädden lite i taget i färskostblandningen och häll allt i en spritspåse.
- Fördela den marinerade ananasen i fyra glas. Krossa mandelkakorna och lägg på ananasen. Spritsa på färskostblandningen. Toppa med lite citronmeliss eller mynta vid servering.
Presenteras av