24 bitar
Ingredienser
- Pepparkaka 150 g
- Svenskt Smör Från Arla® 80 g
- Arla Köket® Crème Fraiche 1,5 dl
- Kvibille® Ädel Grädd 140 g
- Hjortronsylt 3 msk
Gör så här:
- Smält smöret.
- Smula ner pepparkakorna i en matberedare och mixa tillsammans med det smälta smöret.
- Klä en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper och tryck ner pepparkaksmassan.
- Pressa med en silikonspatel så att botten blir riktigt stadig.
- Mixa crème fraîche och ädelost till en jämn smet.
- Bred smeten över pepparkaksbotten i formen, och släta till med spateln.
- Täck formen med plastfolie och ställ in i kylen i 4-5 timmar. Har du bråttom kan du ställa in formen i frysen en stund.
- När ostsmeten blivit stadig av kylan kan du lyfta allt ur formen och skära kuber, 2x2 cm. Torka av kniven efter varje snitt för att undvika kladd.
- Skeda på en liten klick hjortronsylt och servera.
Presenteras av