arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Cheesecake på gräddädel och pepparkakor med hjortronsylt

Julig variant av en klassisk cheesecake med pepparkaka i botten. Lekande enkel att göra och går åt som smör på minglet!
Cheesecake på gräddädel och pepparkakor med hjortronsylt
24 bitar

Ingredienser

  • Pepparkaka 150 g
  • Svenskt Smör Från Arla® 80 g
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1,5 dl
  • Kvibille® Ädel Grädd 140 g
  • Hjortronsylt 3 msk

Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Smula ner pepparkakorna i en matberedare och mixa tillsammans med det smälta smöret.
  3. Klä en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper och tryck ner pepparkaksmassan.
  4. Pressa med en silikonspatel så att botten blir riktigt stadig.
  5. Mixa crème fraîche och ädelost till en jämn smet.
  6. Bred smeten över pepparkaksbotten i formen, och släta till med spateln.
  7. Täck formen med plastfolie och ställ in i kylen i 4-5 timmar. Har du bråttom kan du ställa in formen i frysen en stund.
  8. När ostsmeten blivit stadig av kylan kan du lyfta allt ur formen och skära kuber, 2x2 cm. Torka av kniven efter varje snitt för att undvika kladd.
  9. Skeda på en liten klick hjortronsylt och servera.
Presenteras av Kvibille