4 port
4 Timmar
Ingredienser
- Hårdost T Ex. Cheddar 350 g
- Kycklingbuljong 2 dl
- Majsmjöl 1,5 msk
- Färsk Grön Jalapeño 2 st
- Vetemjöl 1,5 dl
- Ägg 2 st
- Panko 1,5 dl
- Polenta 1 dl
- Matolja För Fritering 1 liter
Gör så här:
- Riv osten fint och blanda med majsmjölet.
- Hacka jalapeñon. Om du vill minska styrkan kan du ta bort fröna.
- För starkare ostbollar kan du addera lite chili.
- Koka upp kycklingbuljongen, dra sen ner värmen.
- Blanda ner osten, lite i taget. Fortsätt blanda tills osten är smält i blandningen.
- Flytta till en skål, lägg i kylen i 3-4 timmar tills smeten är helt kall.
- Ta den svalnade smeten och rulla till bollar, vänd dem sedan i mjöl blandat med salt och peppar, sen i vispat ägg, och till slut i en blandning av polenta och panko.
- Fritera bollarna tills de är gyllenbruna. Fritera inte för många på en gång, om du lägger för många i pannan sänker de temperaturen så att de inte blir ordentligt tillagade.
- Lägg de friterade bollarna på hushållspapper och strö lite salt på dem.
Presenteras av