4 port
Ingredienser
- Kycklingbröstfilé 4 st
- Arla Ko® Vispgrädde 1 dl
- Chilisås 1 dl
- Vitlökspulver 1 tsk
-
Panering
- Ägg 2 st
- Vetemjöl 1 dl
- Nachochips 185 g
- Kvibille® Riven Ost Cheddar 150 g
- Salt
- Neutral Olja Att Fritera I 2 liter
Gör så här:
- Skär varje filé på längden i tre bitar.
- Blanda vispgrädde, chilisås och vitlökspulver i en skål lägg i kycklingbitarna. Plasta över och marinera i kylen i minst en timme.
- Ta sedan fram kycklingen en halvtimme innan tillagning så att kycklingen inte kyler ner frityroljan.
- Kläck två ägg i en djup tallrik, och vispa ihop med en gaffel.
- Lägg vetemjölet i en en annan djup tallrik.
- Krossa nachochipsen i mortel eller kör i en mixer. Blanda smulorna med riven cheddar och salt i en tredje djup tallrik (dröjer det innan du ska fritera behöver du ställa in ostsmulorna i kylen tills det är dags).
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 160 grader, använd en termometer för att hålla koll på temperaturen.
- Låt kycklingbitarna rinna av lite, och doppa sedan i vetemjöl. Se till att allt blir täckt.
- Doppa sedan kycklingen ordentligt i ägg, och slutligen i ostsmulorna.
- Lägg försiktigt ner i den heta oljan med en metallpincett eller hålslev.
- Fritera tre bitar i taget i oljan, i 4-5 minuter tills kycklingen är tillagad och paneringen fått fin färg. Vänd då och då.
- Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper eller galler.
- Paneringen håller sig knaprig så om du lagar maten i förväg så värmer du bara kycklingen i ugnen.
Presenteras av