4 port
Ingredienser
- Ägg 4 st
- Finriven Castello® Mature Cheddar Lagrad Hårdost 1 dl
- Bresaola 8 skivor
- Salt 2 krm
-
Till servering
- Finhackad Salladslök 1 st
- Riven Wästgöta Kloster® Cheddar
- Tabasco
- Färsk Koriander
- Nymald Svartpeppar
Gör så här:
- Torka först bresaolan: Sätt ugnen på 200 grader och lägg ut bresaolan på ugnsgallret.
- Torka skivorna i några minuter så att de blir hårda, lägg undan inför servering.
- Höj sedan temperaturen till 230 grader.
- Kläck äggen och sära på äggvitor och äggulor. Spara äggulorna var och en för sig. Det är viktigt att ingen äggula kommer ner i äggvitan eftersom den inte går att vispa fluffig då.
- Vispa äggvitorna med en rejäl nypa salt i en absolut ren bunke, först på låg hastighet, sedan på maxhastighet i 2-3 minuter, tills äggvitan är styv.
- Vänd ner riven cheddar försiktigt så att inte äggvitan sjunker ihop.
- Skopa upp fyra högar med äggvitor på en bakpappersklädd plåt, och forma små urgröpningar i mitten.
- Ställ in i mitten av ugnen och låt vitorna få färg, det tar ungefär 3 minuter.
- Ta ut plåten och lägg försiktigt i en äggula i varje grop.
- Ställ återigen in plåten och ugnslaga i tre minuter.
- Lägg varje äggmoln på en tallrik.
- Smula sönder bresaolan och lägg på.
- Strö även på salladslök och riven cheddar och servera med tabasco, koriander och nymald svartpeppar.
Presenteras av