arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Enkel ostpaj med smördeg och Svecia

Smakrik, fyllig ostpaj som garanterat går hem hos gästerna. Den bekväma kocken köper färdig smördeg, och förgräddar pajerna innan festen. Inför servering värms pajerna upp för att sedan toppas med tillbehör. Pajerna kan också serveras kalla. Receptet räcker till sex minipajer, eller till en stor.
Enkel ostpaj med smördeg och Svecia
6 st

Ingredienser

  • Pajskal

  • Rulle Smördeg 1 st
  • Fyllning

  • Ägg 2 st
  • Arla Ko® Svecia, Grovriven 200 g
  • Arla Ko® Gräddfil 2 dl
  • Salt Och Peppar
  • Till servering

  • Löjrom
  • Arla Ko® Gräddfil
  • Färsk Gräslök

Gör så här:

  1. Om du använder fryst smördeg lägger du fram den så att den tinar en stund innan tillagning.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Ta ut sex rundlar ur smördegen och klä botten av formarna.
  4. Passa på att även ta ut sex rundlar som är lite större än den övre kanten på formarna, och lägg dem åt sidan under en duk eller plastfolie. Dessa rundlar ska du använda som lock senare.
  5. Nagga bottnarna med gaffel och förgrädda i mitten av ugnen i 12 minuter.
  6. Blanda ihop fyllningen och smaksätt med salt och peppar.
  7. Ta ut formarna och skeda upp fyllningen på bottnarna. Lägg på smördegslocken och vik ner lite längsmed kanterna på formarna. Nagga degen.
  8. Grädda pajerna i mitten av ugnen i 25-30 minuter, tills smördegen fått fin färg.
  9. Skeda på gräddfil och rom inför servering, och dekorera med generösa mängder hackad gräslök.