10 port
30 Minuter
Ingredienser
- Vatten 1 liter
- Valnöt 150 g
- Konc Fläderblomssaft 1 dl
- Vitvinsvinäger 0,5 dl
- Rårörsocker 85 g
- Ananas I Små Tärningar 150 g
- Vitmögelost 500 g
Gör så här:
- Koka upp vatten och tillsätt valnötter.
- Blanchera dem i ca. 2 min.
- Häll dem i en sil och duscha dem med kallt vatten.
- Låt dem rinna av.
- Blanda flädersaft, vinäger och socker i en liten, tjockbottnad kastrull.
- Koka blandningen på hög värme i ca. 5 min – eller tills lagen börjar tjockna.
- Tillsätt valnötter och ananas och koka på låg värme i ytterligare ca. 7 minuter eller tills det blir sirapsliknande.
- Låt kompotten svalna i ca. 15 min.
- Servera kompotten med osten.