arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Friterad camembert med hjortronsylt

Friterad camembert är enEn riktig klassiker som aldrig går ur tiden. Krispig yta, smält ost och söt hjortronsylt – kombinationen talar för sig själv. Servera gärnaden nyfriterade osten med med färsk frukt! Perfekt för festliga tillfällen eller som en god bit till förrätt på en mysig middag.
Friterad camembert med hjortronsylt
4 port

Ingredienser

  • Camembert 250 g
  • Vetemjöl 1 dl
  • Ägg 2 st
  • Ströbröd 1 dl
  • Matolja Att Fritera I
  • Hjortronsylt 1 dl
  • Blandade Färska Bär Till Servering

Gör så här:

  1. Måtta upp vetemjöl i en tallrik.
  2. Kläck och vispa upp äggen i en andra tallrik, och måtta upp ströbrödet i en tredje tallrik.
  3. Packa upp osten och skölj den i kallt vatten.
  4. Doppa sedan hela osten runtom i vetemjölet. Doppa därefter osten i ägg (du kan behöva dutta lite för att ägget ska fästa). Doppa sedan i ströbröd så att det täcker hela osten, även kanterna.
  5. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull. Stäng av fläkten och ha ett lock tillgängligt.
  6. Hetta upp oljan till cirka 175 grader och sänk försiktigt ner osten med en hålslev. Fritera under uppsikt i någon minut, tills ytan blivit krispig och gyllenbrun.
  7. Fiska sedan upp osten och placera på hushållspapper.
  8. Servera osten direkt med hjortronsylt och färska bär/frukter.