8 st
Ingredienser
- Panko 100 g
- Ströbröd 100 g
- Falbygdens® Getost 150 g
- Paprikapulver 2 tsk
- Cayennepeppar 1 krm
- Pinjenöt 2 msk
- Ägg 2 st
- Soltorkad Tomat 2 msk
- Olja Med Smak Av Tryffel 2 tsk
- Majonnäs 2 dl
-
Till fritering
- Rapsolja 5 dl
Gör så här:
- Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna.
- Mixa sen getost, soltorkade tomater, cayennepeppar, paprikapulver och rostade pinjenötter.
- Lägg blandningen i kylen i minst 2 timmar.
- Vispa äggen.
- Rulla små bollar av blandningen med händerna, eller mellan två skedar.
- Rulla bollarna i det fina ströbrödet. Rulla dem sen i de vispade äggen, och rulla dem slutligen i panko.
- Hetta upp oljan till 170° i en fritös eller i en gryta.
- Fritera bollarna i omgångar i oljan 2–3 min. Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Blanda tryffelolja och majonnäs.
- Servera kroketterna varma, tillsammans med tryffelmajonnäsen.