4 port
10 Minuter
Ingredienser
- Jordgubbe 200 g
- Machésallad 150 g
- Blåbär 100 g
- Falbygdens® Getost 125 g
- Gurka 0,5 st
- Pinjenöt 30 g
- Strösocker 1 msk
-
Dressing
- Olivolja 2 msk
- Balsamvinäger 2 msk
- Pressad Citron 1 msk
- Vitvinsvinäger 1 msk
Gör så här:
- Fördela salladen på fyra tallrikar.
- Skölj jordgubbarna, skär bort topparna och skär i jämnstora bitar.
- Skär getosten i skivor.
- Hetta under tiden en stekpanna och rosta pinjenötterna och tillsätt socker.
- Stek tills pinjenötterna är gyllenbruna och låt svalna.
- Gör en dressing med olja, balsamvinäger, citronjuice och vitvinsvinäger.
- Fördela jordgubbar, blåbär, gurka och de kanderade pinjenötterna över salladen.
- Placera osten på fruktsalladen och ringla dressingen över. Smaklig måltid!