arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Glögg på svagdricka

Gör egen glögg i jul! Det här receptet på glögg på svagdricka är perfekt till glöggminglet.
Glögg på svagdricka

Ingredienser

  • Potatis Skalad Och Tärnad 2 st
  • Strösocker 1,25 kg
  • Russin 500 g
  • Kanelstång 2 st
  • Kardemummakärnor 2 påsar
  • Kryddnejlika 2 påsar
  • Jäst Utrört I 1 Msk Vatten 25 g
  • Svagdricka 2,25 liter

Gör så här:

  1. Skala och tärna potatisen. Lägg i en ren hink och tillsätt övriga ingredienser. Svagdrickan skummar mycket, så häll i lite åt gången.
  2. Rör om tills jästen har löst upp sig och täck hinken med lock.
  3. Låt stå i tre veckor i rumstemperatur. Första veckan rör du om en gång om dagen. Andra veckan rör du om varannan dag. Tredje veckan låter du glöggen vara orörd.
  4. Sila ner glöggen i en ren hink. Låt stå i ytterligare en vecka.
  5. Tappa upp glöggen på väl rengjorda flaskor och förvara mörkt och svalt.