Ingredienser
- Potatis Skalad Och Tärnad 2 st
- Strösocker 1,25 kg
- Russin 500 g
- Kanelstång 2 st
- Kardemummakärnor 2 påsar
- Kryddnejlika 2 påsar
- Jäst Utrört I 1 Msk Vatten 25 g
- Svagdricka 2,25 liter
Gör så här:
- Skala och tärna potatisen. Lägg i en ren hink och tillsätt övriga ingredienser. Svagdrickan skummar mycket, så häll i lite åt gången.
- Rör om tills jästen har löst upp sig och täck hinken med lock.
- Låt stå i tre veckor i rumstemperatur. Första veckan rör du om en gång om dagen. Andra veckan rör du om varannan dag. Tredje veckan låter du glöggen vara orörd.
- Sila ner glöggen i en ren hink. Låt stå i ytterligare en vecka.
- Tappa upp glöggen på väl rengjorda flaskor och förvara mörkt och svalt.