40 st
Ingredienser
- Castello® White Vitmögelost 150 g
- Arla Ko® Eko Standardmjölk 100 g
- Vatten 100 g
- Svenskt Smör Från Arla® 80 g
- Salt
- Lantvetemjöl 125 g
- Ägg 200 g
- Kumminfrön Att Strö Över
- Hela Fänkålsfrön Att Strö Över
- Färsk Timjan Att Strö Över
- Havssalt Att Strö Över
Gör så här:
- Koka upp mjölk, vatten, smör och salt.
- Rör ner vetemjölet med en träslev och rör ut tills alla klumpar är borta.
- Det ska bli en kompakt deg som är tung att röra runt.
- Sänk värmen något och rör konstant tills massan blir slätare och släpper från kanten.
- Lägg över massan i en bunke och rör i äggen ett i taget i den varma massan tills den är homogen, krämig och slät. Täck med plastfilm och låt svalna i kylen.
- Sätt på ugnen 200°.
- Ta ut och fyll en spritspåse, klipp upp önskat hål och spritsa 4 cm smala bitar med ordentligt mellanrum på bakplåtspapper och plåt.
- Strö över kummin, fänkål, timjanblad och en liten bit ost på, samt några korn salt på varje.
- Sätt in i ugnen i mitten i ca 12-13 minuter. Öppna inte ugnen under tiden då de kan säcka ihop innan de är klara.
- Ta ut och servera nybakade.
Presenteras av