4 port
Ingredienser
- Färsk Tonfisk 600 g
- Olivolja 2 msk
- Medelhavsrub 2 msk
- Castello® Burger Cheddar Skivad Hårdost 4 skivor
-
Avokado- och chilikräm
- Avokado 3 st
- Färsk Grön Chili 1 st
- Lime Saft Och Skal 1 st
- Arla Köket® Crème Fraiche 0,5 dl
- Dijonsenap 1 tsk
- Salt 1 krm
-
Salsa fresca
- Körsbärstomat 500 g
- Vitlöksklyfta 2 st
- Schalottenlök 2 st
- Färsk Persilja 1 kruka
- Färsk Koriander 0,5 kruka
- Färsk Röd Chili 1 st
- Lime Saft Och Skal 2 st
- Olivolja 0,5 dl
- Salt 1 krm
-
Till servering
- Hamburgerbröd 4 st
- Isbergssallad
- Rödlök 1 st
Gör så här:
Dela, kärna ur och skala avokadon. Kärna ur och hacka chilin. Mosa avokadon och blanda med lime, crème fraiche, chili och senap. Smaka av med salt. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Grovhacka persilja och koriander. Kärna ur chilin. Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer. Blanda med tomaterna. Dela och skölj salladen. Skala och skiva rödlöken. Pensla tonfisken med olivolja. Gnid in medelhavsrubben och grilla på hög värme ½ min. Vänd fiskbitarna. lägg på ost och låt den smälta. Grilla bröden på båda sidor och lägg ihop med avokadokräm, sallad, rödlök och tonfisk emellan. Servera med salsa fresca.
Presenteras av