arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Grillad tonfisk med salsa fresca och avokadokräm

Detta är en riktigt lyxig hamburgare som passar fint att servra på sommaren. Den heta avokadokrämen passar utmärkt med den grillade tonfisken. Serveras med en frisk tomatsalas smaksatt med färsk koriander.
Grillad tonfisk med salsa fresca och avokadokräm
4 port

Ingredienser

  • Tonfisk:

  • Torkad Rosmarin 1 msk
  • Lökpulver 1 msk
  • Farinsocker 1 msk
  • Chili Flakes 1 tsk
  • Flingsalt 1 tsk
  • Färsk Tonfisk 600 g
  • Olivolja 2 msk
  • Salsa fresca:

  • Körsbärstomat 500 g
  • Vitlöksklyfta 2 st
  • Schalottenlök 2 st
  • Färsk Persilja 1 kruka
  • Färsk Koriander 0,5 kruka
  • Färsk Röd Chili 1 st
  • Lime Saft Och Skal 2 st
  • Olivolja 0,5 dl
  • Salt 1 krm
  • Avokado- och chilikräm:

  • Avokado 3 st
  • Färsk Grön Chili 1 st
  • Lime, Finrivet Skal Och Saft 1 st
  • Arla Köket® Crème Fraiche 0,5 dl
  • Salt 2 krm
  • Till servering:

  • Castello® Burger Cheddar Skivad Hårdost 4 skivor
  • Hamburgerbröd 4 st
  • Isbergssallad
  • Rödlök 1 st

Gör så här:

Salsa fresca:
  1. Börja med att tända grillen till att grilla tonfisken.
  2. Klyfta tomaterna .Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Lägg i en skål.
  3. Grovhacka persilja och koriander. Kärna ur chilin. Lägg i en mixerbunke och tillsätt lime, olivolja och salt. Blanda med tomaterna.
Avokado- och chilikräm:
  1. Dela, kärna ur och mosa avokadon. Finhacka chilin.
  2. Blanda avokado och chili med lime, crème fraiche och salt.
Tonfisk:
  1. Blanda de torra kryddorna. Pensla tonfisken med olivolja. Gnid in kryddorna och grilla på hög värme ½ min. Vänd fiskbitarna och lägg på ost, låt den smälta.
Servering:
  1. Grilla bröden på båda sidor och lägg ihop med avokadokräm, sallad, rödlök och tonfisk emellan. Servera med salsa fresca.Dela och skölj salladen. Skala och skiva rödlöken.
Presenteras av Castello