4 port
Ingredienser
-
Tonfisk:
- Torkad Rosmarin 1 msk
- Lökpulver 1 msk
- Farinsocker 1 msk
- Chili Flakes 1 tsk
- Flingsalt 1 tsk
- Färsk Tonfisk 600 g
- Olivolja 2 msk
-
Salsa fresca:
- Körsbärstomat 500 g
- Vitlöksklyfta 2 st
- Schalottenlök 2 st
- Färsk Persilja 1 kruka
- Färsk Koriander 0,5 kruka
- Färsk Röd Chili 1 st
- Lime Saft Och Skal 2 st
- Olivolja 0,5 dl
- Salt 1 krm
-
Avokado- och chilikräm:
- Avokado 3 st
- Färsk Grön Chili 1 st
- Lime, Finrivet Skal Och Saft 1 st
- Arla Köket® Crème Fraiche 0,5 dl
- Salt 2 krm
-
Till servering:
- Castello® Burger Cheddar Skivad Hårdost 4 skivor
- Hamburgerbröd 4 st
- Isbergssallad
- Rödlök 1 st
Gör så här:
Salsa fresca:- Börja med att tända grillen till att grilla tonfisken.
- Klyfta tomaterna .Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Lägg i en skål.
- Grovhacka persilja och koriander. Kärna ur chilin. Lägg i en mixerbunke och tillsätt lime, olivolja och salt. Blanda med tomaterna.
- Dela, kärna ur och mosa avokadon. Finhacka chilin.
- Blanda avokado och chili med lime, crème fraiche och salt.
- Blanda de torra kryddorna. Pensla tonfisken med olivolja. Gnid in kryddorna och grilla på hög värme ½ min. Vänd fiskbitarna och lägg på ost, låt den smälta.
- Grilla bröden på båda sidor och lägg ihop med avokadokräm, sallad, rödlök och tonfisk emellan. Servera med salsa fresca.Dela och skölj salladen. Skala och skiva rödlöken.
Presenteras av
