4 port
45 Minuter
Ingredienser
- Risoni 3 dl
- Persiljerot, Eller Palsternacka 2 st
- Broccoli 1 st
- Vitlöksklyfta 2 st
- Arla Köket® Smör- & Rapsolja 1 msk
- Vatten 5 dl
- Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
- Grönsaksbuljong 1,5 tärningar
- Castello® Extra Creamy Brie Chilli 200 g
- Färska Örter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
- Skala och skär persiljerötter i cm-stora bitar. Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Fräs grönsaker och vitlkök på hög värme tills de fått fin färg.
- Häll risoni i botten av en smord ugnsform, ca 20x30 cm. Fördela grönsakerna i formen.
- Koka upp vatten, crème fraiche och smulad buljong. Häll buljongen i formen. Toppa med skivad ost.
- Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
- Låt gratängen svalna något och toppa sedan med färska örter.
Presenteras av