arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Grönsaksgratäng med het vitmögelost

Den här värmande och goda grönsaksgratängen med krämig ost är ett perfekt recept både till vardags och på bjudmiddagen. Den här rätten är perfekt för familjer och gör det enkelt att få i barnen grönsaker. Gratängen är gjord på risoni, en pastatyp som ser ut som ris, och en krämig brieost med hetta. Vilka grönsaker du använder kan du variera beroende på säsong.
Grönsaksgratäng med het vitmögelost
4 port
45 Minuter

Ingredienser

  • Risoni 3 dl
  • Persiljerot, Eller Palsternacka 2 st
  • Broccoli 1 st
  • Vitlöksklyfta 2 st
  • Arla Köket® Smör- & Rapsolja 1 msk
  • Vatten 5 dl
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
  • Grönsaksbuljong 1,5 tärningar
  • Castello® Extra Creamy Brie Chilli 200 g
  • Färska Örter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  2. Skala och skär persiljerötter i cm-stora bitar. Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Fräs grönsaker och vitlkök på hög värme tills de fått fin färg.
  3. Häll risoni i botten av en smord ugnsform, ca 20x30 cm. Fördela grönsakerna i formen.
  4. Koka upp vatten, crème fraiche och smulad buljong. Häll buljongen i formen. Toppa med skivad ost.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
  6. Låt gratängen svalna något och toppa sedan med färska örter.
Presenteras av Castello