Ingredienser
-
Rostade frön
- Solrosfrö 4 msk
- Sesamfrö 2 msk
-
Vinägrette
- Citron Skal Och Saft 1 st
- Olivolja 4 msk
- Honung 1 msk
-
Sallad
- Fänkål 1 st
- Äpple 1 st
- Salladslök 2 st
- Gurka 2 st
-
Servera med
- Kvibille® Ädel Grädd 150 g
Gör så här:
- Lägg fröna i en torr, het stekpanna och rosta tills de fått färg och börjar dofta gott.
- Ös ner på en tallrik och låt svalna.
- Vispa ihop vinägretten.
- Hyvla fänkål och äpple fint, gärna med mandolin.
- Strimla salladslök och skär gurkan, antingen i långa bitar med hjälp av osthyvel eller i tunna skivor.
- Vänd ihop salladen med vinägretten.
- Avsluta med frön och smulad gräddädel.
- Servera direkt.
Presenteras av