4 port
Ingredienser
- Nötfärs 500 g
- Färsk Persilja 1 msk
- Castello® Burger Blue Skivad Blåmögelost 4 skivor
- Dijonsenap 1,5 msk
- Tabasco
- Hamburgerbröd 4 st
- Majonnäs
-
Rödlöksmarmelad
- Rödlök 2 st
- Strösocker 2 msk
- Honung 2 msk
- Rödvinsvinäger 2 msk
- Rödvin 2 msk
- Salt
Gör så här:
- Börja med marmeladen.
- Skala och skär löken i tunna klyftor.
- Lägg dem i en kastrull.
- Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt.
- Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då.
- Låt marmeladen kallna.
- Smaksätt färsen med hackad persilja, dijonsenap och lite tabasco.
- Grilla eller stek burgaren och lägg på en skiva Castello Burger Blue.
- Bred lite majonnäs i botten innan du placeras burgaren på brödet och toppa med lite lökmarmelad.
- Servera gärna med pommes frites och en god sallad.
Presenteras av