4 port
Ingredienser
- Nötfärs 600 g
- Salt 1 tsk
- Svartpeppar 1 krm
- Rapsolja
- Castello® Burger Blue Skivad Blåmögelost 4 skivor
-
Baconmajonnäs
- Rödlök 2 st
- Svenskt Smör Från Arla® 30 g
- Farinsocker 2 msk
- Portvin 1,5 dl
- Färsk Timjan 5 kvistar
-
Gurksallad
- Gurka 200 g
- Silverlök 1 st
- Citronsaft 2 msk
- Olivolja 2 msk
- Rosépeppar Krossad 0,5 tsk
- Salt 2 krm
- Hamburgerbröd 4 st
Gör så här:
- Lägg baconskivorna i en stekpanna och stek dem knapriga.
- Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Låt svalna.
- Hacka det fint.
- Blanda samman äggulor, senap och vitvinsvinäger.
- Tillsätt olja och baconfett i en tunn stråle under konstant vispning.
- Blanda ner baconet och smaka av med salt och peppar.
- Skala och skiva lökarna och fräs dem i smör.
- Tillsätt socker och låt det smälta.
- Slå i vinet och lägg i timjankvistarna. Låt vinet koka in, ca 15 min.
- Skala löken till gurksalladen.
- Skiva silverlök och gurka tunt.
- Rör ihop citronsaft, olja, rosépeppar och salt.
- Blanda dressingen med lök och gurka.
- Forma fyra burgare av färsen. Salta och peppra.
- Pensla med lite olja och grilla 2-3 min på varje sida.
- Lägg på osten och låt den smälta.
- Grilla bröden på snittytan.
- Lägg ihop burgarna med baconmajonnäs, gurksallad och rödvinslök emellan.
Presenteras av