arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Pizza bianco med kantareller, ädelost och rårörda lingon

Lyxiga minipizzor med skatter från svenska skogar! Kvibille gräddädel tar smakupplevelsen till nya höjder.
Pizza bianco med kantareller, ädelost och rårörda lingon

Ingredienser

  • Pizzadeg 1 st
  • Kvibille® Ädel Grädd 140 g
  • Kantarell 200 g
  • Svenskt Smör Från Arla® 1 msk
  • Schalottenlök 1 st
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Svartpeppar
  • Färsk Timjan
  • Fryst Lingon 0,5 dl
  • Strösocker 3 msk

Gör så här:

  1. Förbered de rårörda lingonen först: Blanda frysta lingon med socker i en skål och rör om då och då. När lingonen tinat och sockret lösts upp är lingonen färdiga att användas.
  2. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  3. Rensa kantarellerna och skär i mindre bitar.
  4. Finhacka lök och vitlök.
  5. Hetta upp en torr stekpanna (medelvärme) och lägg i svampen. Rör runt då och då och låt vätska avdunsta. När svampen halverats i volym klickar du i smör och lägger i hackad lök och vitlök. Höj värmen och stek på allt tills löken blivit mjuk.
  6. Ta fram den färdiga pizzadegen och dela i 4 mindre bitar.
  7. Smula ner och fördela osten på de fyra pizzorna.
  8. Klicka ut svampblandningen och avsluta med svartpeppar.
  9. Grädda pizzorna enligt anvisning på paketet, tills osten och degen fått färg och pizzorna blivit krispiga.
  10. Servera pizzorna med färska timjankvistar och de rårörda lingonen.
Presenteras av Kvibille