Ingredienser
- Pizzadeg 1 st
- Kvibille® Ädel Grädd 140 g
- Kantarell 200 g
- Svenskt Smör Från Arla® 1 msk
- Schalottenlök 1 st
- Vitlöksklyfta 1 st
- Svartpeppar
- Färsk Timjan
- Fryst Lingon 0,5 dl
- Strösocker 3 msk
Gör så här:
- Förbered de rårörda lingonen först: Blanda frysta lingon med socker i en skål och rör om då och då. När lingonen tinat och sockret lösts upp är lingonen färdiga att användas.
- Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
- Rensa kantarellerna och skär i mindre bitar.
- Finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp en torr stekpanna (medelvärme) och lägg i svampen. Rör runt då och då och låt vätska avdunsta. När svampen halverats i volym klickar du i smör och lägger i hackad lök och vitlök. Höj värmen och stek på allt tills löken blivit mjuk.
- Ta fram den färdiga pizzadegen och dela i 4 mindre bitar.
- Smula ner och fördela osten på de fyra pizzorna.
- Klicka ut svampblandningen och avsluta med svartpeppar.
- Grädda pizzorna enligt anvisning på paketet, tills osten och degen fått färg och pizzorna blivit krispiga.
- Servera pizzorna med färska timjankvistar och de rårörda lingonen.
Presenteras av