arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Karamelliserad smördeg med vinägersirap

Istället för det klassiska kexet borde du testa det här receptet! Knäckig och knaprig smördeg med smarrig vinägersirap är perfekta partners till ostar av alla slag.
Karamelliserad smördeg med vinägersirap
4 port

Ingredienser

  • Smördeg Kavlad 1 skiva
  • Florsocker 3 msk
  • Äppelcidervinäger 0,5 dl
  • Strösocker 1 dl
  • Färsk Timjan 2 msk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Kavla ut smördegen något och skär den i remsor, 2x10 cm.
  3. Lägg dem på en plåt mellan bakplåtspapper och lägg en plåt ovanpå.
  4. Baka i mitten av ugnen 15 min.
  5. Ta ut plåten och sätt ugnen på grill.
  6. Pudra florsocker jämnt över smördegen.
  7. Karamellisera högt upp i ugnen 1 min.
  8. Koka ihop vinäger och socker till en sirap, låt svalna.
  9. Ringla sirapen över smördegen och strö över timjan.
  10. Serveringsförslag: Servera till Kvibille® Svecia, Castello® Alps Hirten och Kvibille Präst®.