arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Kardemummadoftande snabbglögg

Bjud på kardemummadoftande glögg i jul! Perfekt, gott, värmande och perfekt till pepparkaka med blåmögelost.
Kardemummadoftande snabbglögg

Ingredienser

  • Rödvin 75 cl
  • Kanelstång 1 st
  • Kardemummakärnor 1 påse
  • Torkad Ingefära 1 st
  • Rårörsocker 100 g
  • Konjak 10 cl
  • Tillbehör

  • Russin
  • Mandlar

Gör så här:

  1. Värm upp vin tillsammans med kryddorna och sockret.
  2. Tillsätt konjak. Var noga så att glöggen inte börjar koka.
  3. Låt glöggen dra i minst ett dygn.
  4. Sila och låt svalna i kylen.
  5. Värm upp när det är dags att mingla, och servera med russin och skållade mandlar.