4 port
Ingredienser
- Svenskt Smör Från Arla® 2 msk
- Vetemjöl 2 msk
- Salt
- Vitpeppar
- Arla Ko® Mellanmjölk 6 dl
- Arla Ko® Vispgrädde 1,5 dl
- Dijonsenap 1 msk
- Kvibille® Riven Ost Cheddar 400 g
- Gammeldags Idealmakaroner 325 g
- Panko 2 dl
- Parmesanost 0,5 dl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
- Gör en bechamelsås genom att smälta smöret tills det slutar fräsa, vispa i mjölet i ca 2 minuter tills det får lite färg, häll på mjölken en rejäl skvätt i taget och låt tjockna på mellanvärme. Ta kastrullen från värmen.
- Tillsätt grädden, senap, salt, peppar och rör ned 300 g av osten.
- Koka pastan två minuter kortare än vad som står på förpackningen.
- Häll av det mesta av vattnet, blanda med oströran och häll över i en smörad ugnsform.
- Strö över resten av osten, sedan brödsmulorna, sist parmesanen.
- Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills det hela bubblar kring kanterna.
- Låt svalna något innan servering.
- Servera som tillbehör eller som egen rätt.
Presenteras av