arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Klassisk Mac'n'Cheese

En klassisk mac'n'cheese är comfort food med råge. I det här receptet kan du med fördel använda resterna från ostbrickan.
Klassisk Mac'n'Cheese
4 port

Ingredienser

  • Svenskt Smör Från Arla® 2 msk
  • Vetemjöl 2 msk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Arla Ko® Mellanmjölk 6 dl
  • Arla Ko® Vispgrädde 1,5 dl
  • Dijonsenap 1 msk
  • Kvibille® Riven Ost Cheddar 400 g
  • Gammeldags Idealmakaroner 325 g
  • Panko 2 dl
  • Parmesanost 0,5 dl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  2. Gör en bechamelsås genom att smälta smöret tills det slutar fräsa, vispa i mjölet i ca 2 minuter tills det får lite färg, häll på mjölken en rejäl skvätt i taget och låt tjockna på mellanvärme. Ta kastrullen från värmen.
  3. Tillsätt grädden, senap, salt, peppar och rör ned 300 g av osten.
  4. Koka pastan två minuter kortare än vad som står på förpackningen.
  5. Häll av det mesta av vattnet, blanda med oströran och häll över i en smörad ugnsform.
  6. Strö över resten av osten, sedan brödsmulorna, sist parmesanen.
  7. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills det hela bubblar kring kanterna.
  8. Låt svalna något innan servering.
  9. Servera som tillbehör eller som egen rätt.
Presenteras av Kvibille